icon website

DIPLOMA IN TOURISM MANAGEMENT

KOD KELULUSAN

(N/812/4/0066) 05/2024

KOD AKREDITASI

FA 3479

TEMPOH

3 TAHUN

MAKLUMAT PROGRAM

Melalui program ini, pelajar dapat memperolehi pengetahuan asas serta kemahiran yang diperlukan dalam industri Pelancongan Mesa Muslim. Pelajar juga bakal mempunyai kemahiran dalam pengurusan seperti dalam bidang pemasaran, sumber manusia, kepimpinan dan kemahiran menggunakan komputer. Selain itu, pelajar juga berpeluang untuk melawat tempat-tempat pelancongan di dalam negara. Program ini merangkumi pelbagai kursus seperti penginapan, makanan, pelancongan ekstrem dan rekreasi, pengurusan acara, pengangkutan, tempat yang menarik, perkhidmatan pelancongan dan perniagaan berkaitan pelancongan.

PELUANG TRAVEL

Pelajar berpeluang mengembara ke luar negara

JARINGAN INDUSTRI

Memenuhi keperluan pasaran semasa

PENILAI LUAR AKADEMIK DAN INDUSTRI

SYARAT KEMASUKAN

Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) / O LEVEL Dengan Mendapat Sekurang-Kurangnya Tiga (3) Kredit Dalam Mana-Mana Mata Pelajaran.

ATAU

Kelayakan-Kelayakan Lain Yang Diiktiraf Setara Dengannya Oleh Kerajaan Malaysia.

LALUAN

PELUANG MENYAMBUNG PENGAJIAN

Pemegang Diploma Ini Boleh Meneruskan Pengajian Mereka Di Mana-Mana Universiti Di Dalam Dan Di Luar Negara Dalam Program Ijazah Pengurusan Pelancongan tau Mana-Mana Program Berkaitan Dengan Pengurusan Hospitaliti.

PELUANG KERJAYA

Graduan Boleh Mencari Peluang Pekerjaan Di Dalam Industri Pelancongan Di Malaysia Atau Luar Negara Seperti Dalam Pengurusan Hotel, Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Jualan Dan Pemasaran, Pengurusan Acara Dan Pengurusan Kewangan.

STRUKTUR KURSUS

Adakah anda sudah bersedia?